برگزاری میزگرد انگیزشی در آیین مشترک آغاز سال تحصیلی جامعه‌الزهرا(س) و حوزه‌های علمیه خواهران

آیین آغاز سال تحصیلی جامعه الزهرا مهرماه 1402 (7)

میزگرد انگیزشی با حضور سه طلبه برگزیده جامعه الزهرا سلام‌الله‌علیها و مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه خواهران برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی، میزگرد انگیزشی بانوان طلبه در مراسم «آیین مشترک آغاز سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ جامعه‌الزهرا(س) و حوزه‌های علمیه خواهران» در تالار بیداری اسلامی برگزار شد.

سرکار خانم عرب زاده به عنوان دبیر این میزگرد  بود که به معرفی بانوان طلبه حاضر در میزگرد پرداخت و در ادامه درباره نقطه عطف زندگی این بانوان با مسیر طلبگی سوالاتی مطرح کرد.

کمک به رشد علمی دیگران، باعث رشد علمی خود فرد می‌شود/ هدف حوزه تنها علم آموزی نیست، بلکه هدف، تبلیغ دین است

خانم نجمه صالحی طلبه سطح سه تاریخ جامعه‌الزهرا علیهاالسلام و دانشجوی دکترای تاریخ اسلام دانشگاه باقرالعلوم که مؤلف 4 کتاب و 24 مقاله است، به بخشی از تجربه‌های زیسته خود در زمان تحصیل اشاره کرد و اظهار داشت: روزی وارد مراسم افتتاحیه آغاز سال تحصیلی شدم، یکی از اساتید بر موضوع پژوهش تأکید داشت و در طول تحصیل نیز برخی اساتید ما را به این مسئله توصیه می‌کردند که باعث ورود من به عرصه پژوهش شد.

وی که به عنوان دبیر اجرایی چهارمین همایش ملی کتاب سال بانوان انتخاب شده است، افزود: سال ۱۳۸۱ سطح دو را به پایان رساندم و تا سال ۱۳۹۵وقف زندگی، مادرانگی و گاهی مطالعه کتب روانشناسی و اسلامی و نوشتن بودم؛ بعد از حدود ۱۴ سال، تحصیل در سطح سه تاریخ اسلام جامعه الزهرا سلام‌الله‌علیها را از شروع کردم و این بار به صورت جدی و مستمر کارهای علمی‌ام را از سر گرفتم و سال 1399پایان نامه سطح سه را دفاع کردم. در سال 1400در دکتری رشته تاریخ اسلام دانشگاه باقرالعلوم علیه‌السلام قبول شدم و الان در حال تدوین طرح رساله هستم.

دبیر انجمن تاریخ معاونت پژوهش جامعه الزهرا سلام‌الله‌علیها و سردبیر نشریه تاریخ‌نامه جامعه، یادآور شد: سال 1397 با کمک دوستان انجمن علمی پژوهشی تاریخ را راه اندازی کردیم، با دوستان تبادل نظر و تجربیات داشتیم و همدلی در انجمن تاریخ باعث تولید دستاوردهای زیادی برای ما شد.

صالحی تصریح کرد: کمک به رشد علمی دیگران، باعث رشد علمی خود فرد نیز می‌شود و این لطف خدا شامل حال من  نیز بود و توانستم در این چند سال در کنار دوستان عزیزم رشد کنم و با هم پیش برویم.

وی تأکید کرد: هدف حوزه تنها علم آموزی نیست، بلکه هدف، تبلیغ دین است که سازوکارهای آن باید توسط خود طلبه فراهم شود.

مدرس و پژوهشگر حوزه خاطرنشان کرد: ورود به عرصه حوزه علمیه، نیاز به رعایت آداب دارد، حوزه فقط به چادر و پوشش مناسب نیست، طلبه باید خود را برای تبلیغ و اثرگذاری در جامعه آماده کند.

با رفتار خود می‌توانیم دیگران را به سمت دین اسلام رهنمون کنیم

خانم مرضیه مینایی پور دانش آموخته سطح سه فقه و اصول، مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه خواهران که مدرس حوزه و دانشگاه و مؤلف چند کتاب و مقاله است، به عنوان یکی از طلاب برگزیده در این میزگرد بود که با اشاره به اهمیت علم‌آموزی اظهار داشت: مهم‌ترین نکته کلیدی من در موفقیت در علوم دینی خواست خداوند و عنایت ائمه اطهار علیهم السلام بوده است.

وی که تبلیغ بین الملل به زبان انگلیسی و اسپانیولی و تدریس زبان اسپانیولی را در کارنامه خود دارد، خاطرنشان کرد: سال 1384 در رشته علوم سیاسی فارغ التحصیل شدم و قصد خارج شدن از ایران را داشتم.

این مبلغ بین الملل حوزه علمیه خواهران افزود: مهم ترین نکته کلیدی زندگی من این بود که اهل بیت علیهم السلام و حفظ کرامت انسانی برای من مهم و جزو خط قرمزهای من بود.

مینایی پور ادامه داد: زمانی که در تهران و در رشته علوم سیاسی تحصیل می‌کردم، یکی از اساتید شبهه ای در کلاس مطرح کرد، من جواب شبهه را می‌دانستم، اما بلد نبودم به درستی بیان کنم. همانجا تصمیم گرفتم تحصیلات علمی معرفتی خود را افزایش دهم تا به این شبهات بتوانم به درستی پاسخ دهم.

وی با توجه به تسلط به زبان‌های عربی، انگلیسی و اسپانیایی علت حضور در حوزه علمیه را پاسخ به شبهات دینی دانست و افزود: بعد از ورود به حوزه تسلط به زبان‌های مختلف به من کمک کرد بتوانم در بخش تبلیغ کار کنم.

دانش آموخته و پژوهشگر حوزه گفت: من با ورود به حوزه و بخش تبلیغ و تسلط به سه زبان توانستم افراد متعددی را به دین اسلام دعوت کنم و البته این تبلیغ هیچ‌گاه به‌صورت مستقیم نبود و همیشه سعی کردم با رفتار و عمل به دین اسلام مبلغ این دین باشم.

مینایی پور تأکید کرد: باید با رفتار خود دیگران را به سمت دین اسلام رهنمون کنیم زیرا اسلام دین وارستگی بود و با آشنایی با مبانی آن جذب حداکثری دارد.

وی در پایان با تأکید دوباره بر رعایت اخلاق و مبانی اسلامی یادآور شد: باید به یاد داشته باشیم در تبلیغ اصل رفتار و کردار ما است و باید خود به تمام نکات و دستورات اسلام پایبند باشیم تا بتوانیم مبلغ خوبی برای اسلام باشیم.

امروز بانوان و دختران جامعه تشنه الگوی صحیح هستند

خانم لیلا تایلندی طلبه بین الملل جامعه الزهرا سلام‌الله‌علیها نیز که عضو هیئت علمی دارالترجمه المصطفی، عضو هیئت علمی انجمن زنان مسلمان در تایلند، مترجم کتاب‌های دینی و معارفی، مبلغ شهرهای مختلف ایران و تایلند، سخنران و فعال رسانه ای است، از دیگر بانوان طلبه دعوت شده به این میزگرد بود که درباره ورود زنان به عرصه ترویج معارف اسلامی، عنوان کرد: من امروز با دیدن شما بانوان طلبه در این مراسم عظمت اسلام را احساس می‌کنم و به حضور تک تک شما در مسیر طلبگی تبریک عرض می‌کنم.

وی بیان داشت: برای برخی سوال است که چرا از تایلند برای تحصیل علوم دینی به ایران آمدم، تایلند و ایران اسلامی خیلی با هم تفاوت دارند، اما الحمدلله من غیرت دینی داشتم، بت پرستان و بی دینان را در جامعه می‌دیدم و از طرف دیگر، امتیازات شیعیان را هم که عقلانیت، عدالت و معنویت بود دیدم، به ویژه تشیع که در انقلاب اسلامی توسط حضرت امام خمینی تعریف شد و همین باعث شد که به تشیع گرایش پیدا کنم.

این طلبه بین الملل جامعه الزهرا سلام‌الله‌علیها که سابقه فعالیت در معاونت تربیتی، پژوهشی و تدریس در حوزه علمیه خواهران المهدیه در بانکوک تایلند را در کارنامه خود دارد، تصریح کرد: من غیرت دینی داشتم که خودم شیعه خوبی باشم، فرهنگ و معارف شیعه را بیاموزم و در زندگی به کار بگیرم.

وی بیان داشت: حوزه به من یاد داد که غیرت دیگری داشته باشم و آن غیرت دینداری دیگران بود. آمدم که خوب دینداری کنم و مسلمان و شیعه خوبی باشم. به من گفتند تو سرباز امام زمان عجّل‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف هستی، سال اول تعجب کردم که من کجا و امام زمان عجّل‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف کجا؟! اما دغدغه دینداری دیگران در من به وجود آمد.

عضو هیئت علمی دارالترجمه المصطفی اظهار داشت: نتیجه ای که از حوزه علمیه قم گرفتم به کشورم تایلند بردم و هشت سال تجربه خوبی کسب کردم و امید بیشتری داشتم که در آینده شیعیان بیشتری در تایلند خواهیم داشت، بنابراین فرصت را غنیمت شمردم که تحصیل کنم.

وی با بیان اینکه امروز بیش از 50 هزار شیعه در تایلند حضور دارند، گفت: شیعیان تایلند افرادی ولایتمدار و شیعیان باکیفیت هستند، بانوان شیعه در خیابان‌های تایلند با رعایت کامل حجاب تردد می‌کنند.

عضو هیئت علمی انجمن زنان مسلمان در تایلند در پایان تصریح کرد: امروز بانوان و دختران جامعه تشنه الگوی صحیح هستند و بانوان طلبه می‌توانند بهترین الگوی زنان اسلامی در جامعه باشند.

تصویر خبر

مطالب مرتبط :

اشتراک گذاری:

نظرات

نظری هنوز ارسال نشده است

ارسال نظر

ارتباط با جامعة الزهرا(س)

  • نشانی: قم، سالاریه، بلوار بوعلی
  • مرکز تلفن: ۳۲۱۱۲۰۰۰
  • دورنگار: ۳۲۹۲۵۱۱۰
  • صندوق پستی: ۳۷۱۸۵۳۴۹۳
  • کد پستی: ۳۷۱۶۹۱۶۶۵۱