نگاهی گذرا به زندگینامه علمی مرحوم دکتر علی پور

a5ade96de8b0ce66257fe7edcf4f0948_428

مرحوم دکتر علی پور علاوه بر تحصیل در حوزه علمیه، دروس دانشگاهی را نیز در علوم عقلی پیگیری کرد و همواره در این دو نهاد بزرگ مشغول فعالیت علمی بود.

به گزارش روابط عمومی، مرحوم دکتر ابراهیم علیپور از آن دسته فضلای حوزه علمیه قم بود که به علوم عقلی نیز علاقه فراوان داشت.

وی پس از پایان دروس سطح حوزوی، علاوه بر شرکت در درس خارج اساتید عالی حوزه علمیه قم، به تحصیل در دانشگاه پرداخت.

وی مدرک کارشناسی ارشد خود را در رشته فلسفه از دانشگاه مفید و دکترای فلسفه و کلام اسلامی را از دانشگاه قم کسب کرد.

دکتر علیپور از سال 1385 تاکنون عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی بود و پیش از آن نیز به مدت دو سال در هیأت علمی موسسه آموزشی پژوهشی موسسه امام خمینی(ره) عضویت داشت، وی همچنین همکار علمی مرکز پژوهشی دائره المعارف علوم عقلی اسلامی، مدیر کلان پروژه اسلام و نیازهای انسان معاصر و عضو شورای نشر انتشارات جامعة الزهراء(س) نیز بود و به تازگی به عنوان رییس پژوهشگاه جامعه الزهرا علیهاالسلام منصوب شده بود.

مقالات علمی مختلفی از دکتر علیپور با عناوین مسئولیت های اخلاقی انسان معاصر، رابطه هستی و انسان اقتضائات و موانع، فلسفه عدالت امام علی(ع)، شهید مطهری فیلسوفی نو اندیش به یادگار مانده است، او همچنین در طول حیات خود، مقالات فرهنگی و اجتماعی در بیش از 20 موضوع از جمله اسلامی شدن دانشگاه ها، اصلاحات در حوزه، نقد و بررسی تبلیغات سنتی در حوزه، مفهوم شناسی عدالت علوی و ولایت پذیری حضرت زهرا به نگارش درآورد.

دکتر علیپور، دبیری علمی بیش از 60 نشست تخصصی در موضوعات فلسفه، کلام، فلسفه دین، فلسفه اخلاق، عرفان، معرفت شناسی را در کارنامه خود داشت، او دبیر علمی علمی همایش ملی نواندیشی دینی، قائم مقام همایش بین المللی آموزه های دینی و مساله نفس و بدن، دبیر بخش فلسفه اسلامی کنگره روز جهانی فلسفه و دبیر اجرایی همایش بین‌المللی اندیشه‌های فلسفی استاد مطهری بود.

از وی مقالات، سخنرانی ها و کتاب های زیادی - از جمله "درآمدی بر چیستی فلسفه اسلامی"، "چیستی و نیازهای انسان معاصر"، "هست ها و بایسته های فلسفه اسلامی" - به یادگار مانده است.

وی همچنین در نگارش کتاب های "ماخذ شناسی علوم عقلی اسلامی" و "ماخذشناسی تاریخ فلسفه اسلامی" نیز مشارکت داشت.

دکتر علیپور سابقه تدریس در دانشگاه قم، دانشگاه باقر العلوم(ع)، جامعة المصطفی(ص) العالمیه، مدرسه عالی معصومیه، مرکز تربیت مدرس خواهران و مدرسه حجتیه را داشت.

وی همچنین داور و ارزیاب کتاب سال حوزه، مقالات همایش روز جهانی فلسفه، مجله نقد و نظر، مقالات همایش بین المللی آموزه های دینی و مسئله نفس و بدن، پژوهشکده فلسفه و کلام اسلامی، مرکز پژوهشی دائره المعارف علوم عقلی اسلامی، کتاب شناسی حکمت اسلامی 2، مقالات همایش بین المللی اندیشه های فلسفی استاد مطهری، مقالات دانشنامه امام خمینی(ره)، جشنواره علمی شیخ طوسی، مجله علمی تخصصی نامه جامعه ویژه فلسفه و کلام و پایان نامه های حوزوی و دانشگاهی بود.