ولادت باسعادت حضرت فاطمه معصومه سلام‌الله‌علیها مبارک

ولادت حضرت معصومه

ولادت باسعادت كريمه اهل بيت حضرت فاطمه معصومه سلام‌الله‌علیها بر امام زمان علیه السلام و همه منتظران مبارک باد.

به جان پاک تو ای دختر امام سلام

به هر زمان و مکان و به هر مقام سلام

تویی که شاه خراسان بود برادر تو

بر آن مقام رفیع و بر این مقام سلام

امام صادق علیه‌السلام می فرماید: «سَتُدْفَنُ فِیهَا امرَأَةٌ منْ أَوْلَادِی تُسَمَّی فَاطِمَة فَمَنْ زَارَهَا وَجَبَتْ لَهُ الْجَنَّةُ؛ به زودی در آنجا (قم) زنی از اولاد من دفن می‌شود که نام او فاطمه است، پس هر کسی او را زیارت کند، بهشت بر او واجب می‌شود» (بحار الانوار، ج 60، ص 216).

در حدیث دیگری حضرت صادق علیه‌السلام فرمود: «أَنَّ زِیارَتَهَا تُعَادِلُ الْجَنَّةَ؛ به راستی زیارت او (معصومه سلام‌الله‌علیها) برابر با بهشت است» (مستدرک الوسائل، ج 10، ص 368).

روایتی که حضرت رضا علیه‌السلام به سعد قمی فرمود (در بخش قبلی بیان شد) علاوه بر اشاره به محل دفن حضرت معصومه سلام‌الله‌علیها، فضیلت زیارت آن حضرت را نیز بیان نموده است. آن حضرت در روایت دیگری فرمود: «مَنْ زَارَهَا وَجبَتْ لَه الْجنَّةُ؛ کسی که او را زیارت کند، پاداش او بهشت است.» در تعبیر سوم، فرمودند: «مَنْ زَارَ الْمَعْصُومَةَ بِقُمٍّ کمَنْ زَارَنی؛ کسی که معصومه سلام‌الله‌علیها را در قم زیارت کند، مانند آن است که مرا زیارت کرده است» (عیون اخبار الرضا علیه‌السلام، شیخ علی بن بابویه صدوق، نشر جهان، تهران، چاپ اول، 1378ق، ج 2، ص 267؛ بحار الانوار، ج 48، ص 317).

امام محمد تقی علیه‌السلام فرمودند: «مَنْ زَارَ عَمَّتِی بِقُمَّ فَلَهُ الْجَنَّةُ؛ هر کس عمه ام فاطمه سلام‌الله‌علیها را در قم زیارت کند، برای او بهشت خواهد بود» (بحار الانوار، ج 48، ص 316).

وقتی در زیارتنامه حضرت معصومه سلام‌الله‌علیها به پیامبران سلام داده می‌شود، همه به صورت غایب است: «اَلسَّلَامُ عَلَی آدَمَ صفوَةِ اللَّه...»؛ ولی وقتی به رسول خدا صلّی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلّم و ائمه علیهم‌السلام می‌رسد، همه به صورت خطاب ذکر می‌شود: «اَلسَّلامُ عَلَیکَ یَا رَسُولَ اللَّهِ... اَلسَّلامُ عَلَیکَ یَا اَمِیرَالمُؤمِنِینَ عَلی بن اَبِی طَالبٍ... اَلسَّلَامُ عَلَیکَ یَا حَسَنَ بن علِیّ»؛ یعنی با اینکه محل دفن رسول خدا صلّی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلّم و ائمه علیهم‌السلام قم نیست؛ ولی حرمشان قم است.