به گزارش روابط عمومی، سرکار خانم سیده زهره برقعی در محفل نورانی انس با قرآن کریم که با حضور جمعی از معاونان، مدیران، اساتید و 600 نفر از فعالان قرآنی ایرانی و بین الملل جامعه الزهرا سلاماللهعلیها در سرای حضرت خدیجه سلاماللهعلیها برگزار شد، ضمن عرض قبولی طاعات و عبادات در ماه ضیافت الهی، عنوان کرد: اگر به قرآن کریم مراجعه کنیم، آیات فراوانی درباره خود قرآن کریم می یابیم که قرآن را ذکر معرفی می کند.
قرآن مذکر و یادآوری کننده نیست، بلکه ذکر و حدّ اعلای تذکر است
مدیر جامعه الزهرا سلاماللهعلیها افزود: «ذکر» مصدر است، قرآن مذکر و یادآوری کننده نیست، بلکه ذکر است. قرآن خود را ذکر می داند، یعنی حدّ اعلای تذکر است و اگر می خواهیم یاد خدا و معاد کنیم، بهترین ذکر، قرآن مجید و بهترین چیزی که ما را به خداوند متعال متصل می کند، قرآن کریم است.
برقعی با بیان اینکه قرآن کریم ما را یاد خداوند متعال، معاد و توحید می اندازد، به حدیثی از امام علی علیهالسلام اشاره کرد و اظهار داشت: شخصی خدمت حضرت امیرالمؤمنین امام علی علیهالسلام سوال می کند آیا به شما وحی می شود، حضرت می فرمایند نه، به خدا قسم که به ما وحی نمی شود، اما خداوند به بعضی بنده های خود عنایت دارد و فهم در قرآن را به آنها اعطا می کند؛ این حدیث به فرموده علامه طباطبایی(ره) از غرر احادیث است و به این معنا است که هر چه علی علیهالسلام دارد، از قرآن کریم دارد.
وی تصریح کرد: تمام کلمات حکمت آمیز امام علی علیهالسلام از قرآن کریم گرفته شده و اگر ما با قرآن کریم آشنا و مأنوس شویم و خداوند متعال، فهم قرآن را به ما عنایت کند، بهترین علوم و حکمت در اختیار ما قرار می گیرد.
بهترین استعدادها باید در حوزه تفسیر و علوم قرآنی فعالیت کنند
مدیر جامعه الزهرا سلاماللهعلیها با بیان اینکه طلاب باید با قرآن کریم مأنوس باشند، گفت: طلاب فعال قرآنی باید دیگران را به سمت قرآن کریم سوق دهند و شیوه تدبر در قرآن کریم را به مخاطبان خود بیاموزند.
برقعی با تأکید بر اینکه بهترین استعدادها باید در حوزه تفسیر و علوم قرآنی فعالیت کنند، به خطبه 110 نهج البلاغه اشاره کرد که حضرت امیرالمؤمنین امام علی علیهالسلام در این خطبه می فرمایند: «وَ تَعَلَّمُوا الْقُرْآنَ فَإِنَّهُ أَحْسَنُ الْحَدِيثِ، وَ تَفَقَّهُوا فِيهِ فَإِنَّهُ رَبِيعُ الْقُلُوبِ، وَ اسْتَشْفُوا بِنُورِهِ فَإِنَّهُ شِفَاءُ الصُّدُورِ، وَ أَحْسِنُوا تِلَاوَتَهُ فَإِنَّهُ أَنْفَعُ الْقَصَصِ؛ و قرآن را بياموزيد، كه بهترين سخن است و آن را نيك بفهميد، كه بهار دلهاست و به پرتو آن شفا جوييد، كه شفاى سينههاست و نيكو تلاوتش كنيد كه نافعترين گفتارهاست».
وی به آثار قرائت و تدبر در قرآن کریم اشاره کرد و افزود: اگر می خواهیم صفات رذیله اخلاقی از جمله کبر، حسد، عجب، خودپسندی، کم کاری، سستی و غیره از قلب ما پاک شود، باید با قرآن کریم آشتی کنیم.
قرائت قرآن کریم در قیامت بر رتبه ما می افزاید
مدیر جامعه الزهرا سلاماللهعلیها اظهار امیدواری کرد که در این شب های پایانی ماه مبارک رمضان، قرآن کریم با وجود ما قرین شود و ما بتوانیم با قرآن کریم ارتباط وجودی پیدا کنیم.
برقعی با بیان اینکه در قیامت، قرائت قرآن بر رتبه ما می افزاید، گفت: از خداوند متعال بخواهیم که همه ما را با قرآن کریم مأنوس بفرماید، عامل به قرآن کریم باشیم، با قرآن کریم زندگی کنیم، نفس بکشیم و بمیریم و در نهایت با قرآن کریم محشور شویم.
نظرات