به گزارش روابط عمومی و بینالملل، کارگاه تربیتی «آشنایی با مهارتهای کلامی زوجین» روزهای سه شنبه و چهارشنبه، دهم و یازدهم اردیبهشت ماه برگزار شد.
خانم اجتهادی با طرح این پرسش که «چرا برخی زوجها صرفنظر از موقعیتها، تغییر و تحولات و یا سایر شرایطی که با آن مواجه می شوند، خرسندترند؟» گفت: یکی از شاخصههای زوجهای خرسند، داشتن مهارت گفتگو است. وی افزود: عنصر کلامي یکی از بهترین ابزارها برای برقراری ارتباط و جذب دیگران است تا جایی که حتی پیامبران نیز برای جذب و هدایت مردم از خداوند متعال میخواستند که گره از زبان آنها بگشاید تا مردم کلام آنها را بهتر بفهمند و افزود: برای همسر خوب بودن ابتدا باید هم صحبت خوب باشید.
استاد حوزه صداقت، صراحت وصميميت را از ويژگيهاي يك گفتگوی رضايتبخش برشمرد و ادامه داد: گفتگو راه اصلی برقراری، حفظ، تنظیم و تعدیل روابطمان است.
مشاور خانواده سبکهای گفتگو را برشمرد و گفت: در ارتباطات رایج است: سه سبک منفعل، تهاجمی و صریح از سبک های گفتگوی رایج در ارتیاطات است.
درسبک صریح درگفتگویی مثبت ومؤدبانه، خواسته ها شفاف و مستقیم عنوان میشود؛ این سبک این امکان را فراهم می سازد که افراد خود را به روش سالم، غیرتدافعی و بدون سماجت نشان دهند.
استاد اجتهادی با اشاره به اینکه برای بهبود گفتگو لازم است که شنودهای فعال بود، به تبیین مهارتهای گوش دادن فعال پرداخت و گفت: مهارت توجه، مهارت پیگیری و مهارت انعکاسی (بازخوردی) سه مهارت در گوش دادن هستند.
وی در انتهای جلسه دوم به توضیح خطاهای شناختی پرداخته و اضافه کرد این خطاها در حوزه شناخت و طرز تفکر انسان رخ میدهد و راه حل آن اصلاح شیوه تفکر است و در ادامه با بیان چند مثال راهکارهایی را برای رفع خطاهای شناختی مطرح کرد.
در این دو جلسه استاد اجتهادی و در بین کارگاه از شرکتکنندگان برای اجرای گفتگوهای دو نفره و به کارگیری مهارتهای مطرح شده دعوت کرد و برای توضیح بهتر مطالب به بیان مثال پرداخته و به پرسشهای طلاب پاسخ داد.
جهت دریافت فایل متنی کارگاه به لینک زیر مراجعه کنید.
نظرات