استقبال چشمگیر پژوهشگران از همایش کتاب سال بانوان

همایش کتاب سال بانوان-دیدار با آیت الله مقتدایی

خانم حقانی با بیان اینکه نخستین همایش کتاب سال بانوان روز پنجشنبه 9 اسفند همزمان با ایام ولادت باسعادت حضرت زهرا علیهاالسلام در جامعه‌الزهرا علیهاالسلام برگزار می‌شود، از استقبال پژوهشگران عرصه زن و خانواده از این همایش خبر داد.

به گزارش روابط عمومی و بین‌الملل، خانم ریحانه حقانی معاون پژوهش جامعه‌الزهرا علیهاالسلام در دیدار اعضای کمیته علمی نخستین همایش کتاب سال بانوان با آیت‌الله مقتدایی دبیر شورای سیاستگذاری حوزه‌های علمیه خواهران که در سالن جلسات شورای سیاستگذاری حوزه‌های علمیه خواهران برگزار شد، عنوان کرد: موضوع برگزاری نخستین همایش کتاب سال بانوان با هدف تأثیرگذاری و ارتقای کمی و کیفی پژوهش‌های دینی در حوزه‌های مختلف علوم انسانی به ویژه در عرصه زن و خانواده در جامعه‌الزهرا علیهاالسلام مطرح شد که مورد حمایت حجت‌الاسلام‌والمسلمین مدنی قرار گرفت.

معاون پژوهش جامعه‌الزهرا علیهاالسلام اظهار داشت: این همایش رویکرد ملی دارد و از ابتدای اجرای آن، شورای سیاستگذاری با ریاست مدیر جامعه‌الزهرا علیهاالسلام تشکیل شد و معاونان و افراد تأثیرگذار حوزوی و دانشگاه به عنوان اعضای شورا، برنامه‌ریزی و سیاستگذاری همایش را به عهده گرفتند که نظرات مراکز علمی پژوهشی مرتبط دریافت  و آیین نامه همایش تدوین شد تا به مرحله اجرا برسد.

حقانی تصریح کرد: هدف از برگزاری این همایش این بود که جریان‌های فکری و بحث‌های پژوهشی در حوزه بانوان ساماندهی و جهت دهی شود که در این راستا، حمایت از آثار پژوهشی بانوان و آثار برتر پژوهشی در عرصه زن و خانواده، شناسایی ظرفیت‌ها و تقویت توان پژوهشی بانوان و مراکز فعال در عرصه مطالعات زن و خانواده، زمینه‌سازی مشارکت پژوهشگران و واحدهای پژوهشی در تولید علم و نظریه‌های علمی مورد توجه قرار گرفت.

وی یادآور شد: از آنجا که جامعه‌الزهرا علیهاالسلام به عنوان بزرگترین، قدیمی ترین و باسابقه ترین حوزه علمیه خواهران است که می‌تواند با استفاده از اساتید باتجربه و برجسته و با هم‌افزایی دیگر مراکز علمی، نقش تأثیرگذار و پررنگی را در موضوعات پژوهشی زن و خانواده داشته باشد.

معاون پژوهش جامعه‌الزهرا علیهاالسلام در ادامه به آثار دریافتی اشاره کرد و افزود: این آثار شامل رساله‌های سطح چهار و رساله‌های دکتری بانوان و کتاب‌های تألیفی بانوان در حوزه‌های علوم اسلامی و انسانی بود، همچنین بخش ویژه این همایش به کتاب‌های تألیفی آقایان و بانوان با موضوع «مطالعات زن و خانواده» اختصاص یافت.

حقانی یادآور شد: امسال فقط آثار پژوهشی در قالب کتاب و رساله سطح چهار و دکتری پذیرفته شدند، اما استقبال پژوهشگران از این همایش بسیار قابل توجه بود؛ زیرا با توجه به اینکه این همایش برای نخستین بار برگزار می‌شود، انتظار چنین استقبالی را نداشتیم، اما استقبال چشمگیر بود و آثار ارزشمندی به دبیرخانه ارسال شده است.

وی اضافه کرد: مراکز علمی و حوزوی که در حوزه زن و خانواده فعالیت می‌کنند، همکاری و مشارکت خوبی با جامعه‌الزهرا علیهاالسلام داشتند که قابل قدردانی است.

معاون پژوهش جامعه‌الزهرا علیهاالسلام در ادامه به معرفی کمیته‌های علمی و اجرایی همایش پرداخت و افزود: پس از تشکیل کمیته علمی، برنامه‌ریزی‌های علمی و تعیین شاخص‌های علمی صورت گرفت، همچنین  11 هیئت داوری در 11 موضوع پژوهشی با حضور صد استاد فاضل حوزوی و دانشگاهی تشکیل شد که به بررسی و ارزیابی اجمالی و تفصیلی آثار پرداختند.

حقانی با بیان اینکه بیش از 500 اثر به دبیرخانه همایش کتاب سال حوزه ارسال شده است، گفت: پس از ارزیابی اجمالی، 147 اثر نمره ارزیابی تفصیلی را دریافت کردند که از میان این تعداد، نفرات برگزیده و شایسته‌های تقدیر انتخاب می‌شوند.

وی یادآور شد: نخستین همایش کتاب سال بانوان روز پنجشنبه 9 اسفند همزمان با ایام ولادت باسعادت حضرت زهرا علیهاالسلام در جامعه‌الزهرا علیهاالسلام برگزار می‌شود و برگزیدگان این همایش مورد تجلیل قرار می‌گیرند.

معاون پژوهش جامعه‌الزهرا علیهاالسلام تصریح کرد: این همایش از این جهت که جایگاه ویژه‌ای برای شناسایی ظرفیت بانوان و عرصه‌ای برای حضور پژوهشگران بانو ایجاد کرد، از اهمیت خاصی برخوردار است و این اقدام برای اولین بار در چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در جامعه‌الزهرا علیهاالسلام صورت گرفت تا پیشگام و پیشتار در این عرصه باشیم و فعالیت‌های ارزنده بانوان پژوهشگر در مراکز علمی و حوزی را ساماندهی کنیم.

حقانی در پایان عنوان کرد: پس از برگزاری همایش و شناسایی پژوهشگران این عرصه، خلأهای پژوهشی در حوزه زن و خانواده شناسایی می‌شوند و فعالیت‌ها و راهبری موضوع ادامه خواهد یافت.

 

مطالب مرتبط :

اشتراک گذاری:

نظرات

نظری هنوز ارسال نشده است

ارسال نظر

ارتباط با جامعة الزهرا(س)

  • نشانی: قم، سالاریه، بلوار بوعلی
  • مرکز تلفن: ۳۲۱۱۲۰۰۰
  • دورنگار: ۳۲۹۲۵۱۱۰
  • صندوق پستی: ۳۷۱۸۵۳۴۹۳
  • کد پستی: ۳۷۱۶۹۱۶۶۴۵