در گفتگو با مدیر جامعه الزهرا(س) تبیین شد:

حضرت معصومه(س) چگونه به مقام شفاعت رسیدند؟/ جایگاه کرامت زن در آیین اسلام

خانم برقعی  مدیر جامعه الزهرا

دکتر برقعی گفت: حضرت معصومه سلام‌الله‌علیها به عنوان بانوی با کرامت اسلام از چنان جایگاه والایی برخوردار شدند که به مقام شفاعت رسیدند.

 

به گزارش روابط عمومی، خانم دکتر سیده زهره برقعی مدیر جامعه الزهرا سلام‌الله‌علیها همزمان با سالروز ولادت حضرت معصومه سلام‌الله‌علیها و روز دختر اظهار کرد: میلاد سراسر نور کریمه اهل بیت(ع) را به دختران کشور عزیزمان و سراسر جهان تبریک می گویم و در ابتدا یاد و خاطره دختران و بانوان شهید غزه را گرامی می داریم؛ مقاومت آنها الگویی بود که بر سراسر جهان تاثیر گذاشت و هم اکنون تاثیرات آن را در کشورهای اروپایی و آمریکایی می بینیم.

مدیر جامعه الزهرا سلام‌الله‌علیها با اشاره به جایگاه کرامت زن در آیین اسلام، گفت: دین مبین اسلام، هر انسانی را به صرف انسان بودن کریم می‌داند بر این اساس قرآن کریم کرامت را برای هر انسانی به دور از آیین، رنگ، مذهب و عقیده قائل است. وی افزود: قرآن کریم می‌فرماید: "لقد کرمنا بنی آدم...» یعنی ما فرزندان آدم را کرامت و جایگاه والا بخشیدیم؛ این بدین معناست که جایگاه انسان به دور از جنسیت و آیین، ارزشمند است.

برقعی تصریح کرد: کرامتی که قرآن کریم برای انسان قائل است، دارای درجات مختلفی است؛ بر این اساس هرچه آدم به فطرت، انسانیت و اهداف خلقت خود نزدیک شود، از کرامت بالاتری برخوردار خواهد بود. به عنوان مثال کرامت و جایگاهی که برای حضرت محمد صلّی‌الله‌‌علیه‌و‌آله‌و‌سلّم قائل هستیم با کرامت اهل بیت یا جایگاه حضرت معصومه سلام‌الله‌علیها به عنوان کریمه خاندان نبوت تفاوت دارد؛ علاوه بر آنکه همه علما به جایگاه و کرامت حضرت معصومه سلام‌الله‌علیها قائل هستند، ایشان نیز اهل کرم بودند.

وی با اشاره به جایگاه دختران در دین اسلام و نسبت دادن حد والایی از کرامت انسانی به آنها، تصریح کرد: بر این اساس با توجه به جایگاه کرامت اسلام، برای دختران ارزش و کرامت ویژه قائل است.

مدیر جامعه الزهرا سلام‌الله‌علیها افزود: در زمان جاهلیت که عرب‌ها، دختران را زنده به گور می‌کردند پیامبر اکرم صلّی‌الله‌‌علیه‌و‌آله‌و‌سلّم به عنوان الگوی تمام مسلمانان چنان با فرزندشان، حضرت زهرا سلام‌الله‌علیها برخورد کرده و کرامت والای انسانی قائل بودند که هیچ کدام از مردم آن زمان چنین برخوردی نداشتند.

برقعی بیان کرد: امروز هم حضرت معصومه سلام‌الله‌علیها به عنوان الگوی دختر کرامت شده در اسلام از چنان جایگاه والایی برخوردار است که تمام مراجع تقلید و عالمان دینی در برابر بارگاه و جایگاه ایشان سر تعظیم فرود می‌آورند.

وی با اشاره به جایگاه والای حضرت معصومه سلام‌الله‌علیها، گفت: بالاترین مقامی که برای انسان می‌توان قائل بود، شفاعت است؛ بر این اساس در زیارتنامه حضرت معصومه سلام‌الله‌علیها ذکر شده است که ایشان شفیع در بهشت هستند.

مدیر جامعه الزهرا سلام‌الله‌علیها اضافه کرد: در زندگی‌نامه و سیر سلوک بسیاری از علمای قم به عنوان مثال حضرت آیت الله جعفری ذکر شده است که پیش از اذان صبح و باز شدن درب‌های حرم به نزدیکی بارگاه حضرت معصومه سلام‌الله‌علیها آمده و از ایشان استمداد می‌کردند؛ همچنین حضرت آیت الله عظمی بهجت نیز پیش از افطار ماه مبارک رمضان در کنار ضریح حضرت معصومه سلام‌الله‌علیها روزه خود را باز می‌کردند.

وی افزود: حضرت معصومه سلام‌الله‌علیها از چنین جایگاه والایی برخوردار است؛ چرا که به عنوان نمونه و الگوی دختر اسلامی، خود را به ارزش‌های والای انسانی و الهی نزدیک کرده است و هر دختری که در این مسیر قرار بگیرد و سعی کند خود را متخلق به اخلاق حضرت معصومه سلام‌الله‌علیها بدارد، دارای ارزش و کرامت خاص می‌شود و می‌تواند به دیگران نیز تسری بخشد.

برقعی با اشاره به آیات قرآن کریم پیرامون ویژگی‌های انسان‌های مومن، تصریح کرد: خداوند متعال در سوره احزاب آیه ۳۵ ضمن ذکر ۱۰ ویژگی برای انسان‌ها مومن هیچ تفاوتی میان زن و مرد قائل نمی‌شود، این صفات ویژه شامل اسلام، قنوت، صدق، صبر، صدقه دادن، صوم و روزه، عفت و پاکدامنی است. همچنین خداوند متعال در ادامه آیه برای چنین انسان‌هایی اجری بزرگ در نظر گرفته است.

وی با اشاره به موفقیت دختران ایران زمین به واسطه جهاد و تلاش در راه دستیابی به مسیر کرامت انسانی و نزدیکی به بانوی بزرگ اسلام حضرت معصومه سلام‌الله‌علیها، خاطرنشان کرد: امروز هم دختران میهن عزیزمان با فعالیت در عرصه‌های علمی، اجتماعی، ورزشی، سیاسی و فرهنگی تبدیل به الگویی موفق برای سایر جوامع جهانی شده‌اند.

گفتگو با خبرنگار دین و اندیشه خبرگزاری شبستان

تصویر خبر

مطالب مرتبط :

اشتراک گذاری:

نظرات

نظری هنوز ارسال نشده است

ارسال نظر

ارتباط با جامعة الزهرا(س)

  • نشانی: قم، سالاریه، بلوار بوعلی
  • مرکز تلفن: ۳۲۱۱۲۰۰۰
  • دورنگار: ۳۲۹۲۵۱۱۰
  • صندوق پستی: ۳۷۱۸۵۳۴۹۳
  • کد پستی: ۳۷۱۶۹۱۶۶۴۵