استاد جامعه‌الزهرا(س) عنوان کرد:

آثار و برکات عفو در زندگی/ امام حسین علیه‌السلام مصداق بارز عفو بودند

حسینخانی مراسم عزاداری دهه اول محرم 1401 (10)

حجت‌الاسلام والمسلمین حسین خانی با بیان اینکه امام حسین علیه‌السلام مصداق بارز عفو بودند، گفت: یکی از جلوه‌های عفو حضرت أباعبدالله الحسین علیه‌السلام در روز عاشورا و درباره حضرت حر و انقلابی بود که ایشان ایجاد شد.

به گزارش روابط عمومی، حجت‌الاسلام والمسلمین هادی حسین خانی در چهارمین روز مراسم عزاداری حضرت اباعبدالله الحسین علیه‌السلام که با حضور کارکنان جامعه الزهرا سلام‌الله‌علیها در حسینیه امام خمینی(ره) برگزار شد، با اشاره به روش‌های تربیتی امام حسین علیه‌السلام که در جلسات گذشته مورد بحث بود، عنوان کرد:  ما گاهی در تعاملات اجتماعی با مواردی مواجه می‌شویم که خطایی از طرف مقابل سر می‌زند و در این موارد، به دو شکل می‌توان واکنش نشان داد، یا مقابله به مثل کرد و یا طبق سیره معصومین و تعالیم قرآن کریم، آن خطا را مورد عفو قرار دهیم.

استاد جامعه الزهرا سلام‌الله‌علیها اظهار داشت: عفو به معنای گذشت و مقابله به مثل نکردن است؛ ما واژه ای به عنوان «صفح» داریم که بالاتر از عفو است و به معنای نادیده گرفتن و فراموش کردن خطا است.

حجت‌الاسلام والمسلمین حسین خانی با بیان اینکه روش تربیتی عفو در فضاهای آموزشی و خانوادگی کاربرد زیادی دارد، گفت: روش تربیتی عفو از اهمیت زیادی برخوردار است، پیامبر گرامی اسلام صلّی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلّم فرمودند: ألا اُخبِرُكُم بِخَيرِ خَلائقِ الدّنيا و الآخِرَةِ؟: العَفوُ عَمَّن ظَلَمَكَ، و تَصِلُ مَن قَطَعَكَ، و الإحسانُ إلى مَن أساءَ إلَيكَ، و إعطاءُ مَن حَرَمَكَ؛ آيا شما را از بهترين خوي‌هاى دنيا و آخرت خبر ندهم؟: گذشت از كسى كه به تو ستم كرده است و پيوستن به كسى كه از تو بريده است و نيكى با كسى كه به تو بدى كرده است و عطا كردن به كسى كه از تو دريغ داشته است».

وی افزود: امام علی علیه‌السلام در روایتی وقتی بدترین مردم را تشریح می‌کنند، می‌فرمایند: «شَرُّ الناسِ مَن لايَعفُو عَنِ الزَّلَّةِ و لايَستُرُ العَورَةَ؛ بدترين مردم كسى است كه لغزش را نمى‌بخشد و عيب پوشى نمى‌كند».

استاد جامعه الزهرا سلام‌الله‌علیها خاطرنشان کرد: عفو فقط جایی که انسان خطاکار اعتراف و عذرخواهی می‌کند، مصداق ندارد، بلکه اگر فرد به زبان هم نیاورد، از خطای او بگذریم و او را مورد بخشش قرار دهیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین حسین خانی در ادامه به آثار عفو و بخشش اشاره کرد و گفت: یک بخش از آثار عفو مربوط به فردی است که مرتکب خطا شده و فرد عفو کننده فرصتی در اختیار او قرار می‌دهد تا شاید از خطای خود برگردد و متنبه شود.

وی ادامه داد: گاهی هم آثار عفو به عفوکننده برمی‌گردد، خداوند در آیه 40 سوره مبارکه شوری می‌فرماید: «فَمَنْ عَفَا وَأَصْلَحَ فَأَجْرُهُ عَلَى اللَّهِ؛ و هر کس عفو و اصلاح کند، پاداش او با خداست»؛ مهم ترین اثر عفو برای عفو کننده این است که اجر و پاداش او با خداوند متعال است.

استاد جامعه الزهرا سلام‌الله‌علیها با بیان اینکه عفو و گذشت زمینه رشد و سازندگی فرد عفو کننده را فراهم می‌کند، افزود:  عفو و گذشت علاوه بر اینکه باعث فروکش کردن هوای نفس می‌شود، مغفرت الهی را در بر دارد.

حجت‌الاسلام والمسلمین حسین خانی اضافه کرد: یکی دیگر از آثار عفو در زندگی این است که فرد عفوکننده مورد محبت خداوند قرار می‌گیرد.

وی با بیان اینکه امام حسین علیه‌السلام مصداق بارز عفو بودند، به مواردی از عفو حضرت اشاره کرد و اظهار داشت: یکی از جلوه‌های عفو حضرت أباعبدالله الحسین علیه‌السلام در روز عاشورا و درباره حضرت حر و انقلابی بود که ایشان ایجاد شد.

تصویر خبر

مطالب مرتبط :

اشتراک گذاری:

نظرات

نظری هنوز ارسال نشده است

ارسال نظر

ارتباط با جامعة الزهرا(س)

  • نشانی: قم، سالاریه، بلوار بوعلی
  • مرکز تلفن: ۳۲۱۱۲۰۰۰
  • دورنگار: ۳۲۹۲۵۱۱۰
  • صندوق پستی: ۳۷۱۸۵۳۴۹۳
  • کد پستی: ۳۷۱۶۹۱۶۶۴۵