استاد و پژوهشگر جامعه الزهرا(س) تبیین کرد:

آزادی از نیازهای مهم انسانی و موهبت الهی است/ اهمیت راه‌های رسیدن به نفس مطمئنه

دلاوری پاریزی

آزادی از نیازهای مهم انسانی و موهبتی الهی است که حق انتخاب را به خود انسان عنایت نموده است، خداوند به دنبال این است که انسان با درک و شعور خود در مسیر دینداری و تجلی حیات طیبه قدم بردارد.

به گزارش روابط عمومی، خانم دکتر زهرا دلاوری پاریزی استاد و پژوهشگر جامعه الزهرا سلام‌الله‌علیها در نشست علمی «جستاری در قرآن کریم در رفع نیازهای زندگی دنیوی» که به همت معاونت پژوهش جامعه الزهرا سلام‌الله‌علیها و تلویزیون اینترنتی حوزه در بخش حوزوی سی و یکمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم برگزار شد، با بیان این که آیات قرآن هدایت، برهان، فرقان و تبیان هستند، به روایاتی در رابطه با آثار دنیوی تلاوت آیات و سوره‌های قرآن اشاره نمود.

استاد و پژوهشگر جامعه الزهرا سلام‌الله‌علیها در ادامه به نیازهای اساسی هشت گانه انسان در نگاه اندیشمندان غربی اشاره نمود و یادآور شد: نیاز را می‌توان مجموعه ای از مولفه‌های مادی و اخلاقی یاد کرد؛ عدم رسیدن به آن نیازها زندگی فرد را دچار اختلال می‌سازد.

دلاوری به نیازها از منظر اریک فروم اشاره و با تاکید بر این که قرآن کریم دیدگاه کلی را نسبت به زندگی ترسیم می‌کند، خاطرنشان کرد: انسان از دل همین زندگی دنیوی باید آخرت خود را تامین و ترسیم کند.

وی با بیان این که قرآن کریم زندگی دنیایی را در برابر زندگی اخروی ارزش گذاری می‌کند، خاطرنشان کرد: زمان در دنیا و آخرت با هم متفاوت بوده، ارزش زندگی دنیا در مقابل ارزش زندگی آخرت را می‌توان یک در مقابل بی نهایت توصیف نمود.

استاد و پژوهشگر جامعه الزهرا سلام‌الله‌علیها، آراستگی نگاه امانت پنداری و گذرا داشتن به زندگی دنیا را بسیار مهم ارزیابی نمود و اذعان داشت: زهد، گوشه گیری و عبادت امت رسول الله صلی الله علی و آله در دل جمعیت و تجلی خانواده نهفته است؛ در نگاه اریک فروم نیز نیاز به ارتباط از جایگاه بالایی برخوردار بوده، ارتباط با خالق هستی، مخلوقات، ارتباط با طبیعت و خود انسان را در بر می‌گیرد.

وی ضمن اشاره به اهمیت توجه به راه‌های رسیدن به نفس مطمئنه ابراز داشت: اریک فروم در تبیین نیاز خلاقیت و تعالی، دستوراتی از جمله توسعه علم، تفکر و تدبر را مورد توجه قرار می‌دهد؛ آیات قرآن کریم نیز در دعوت به تفکر و تعقل، حل مشکلات را در گرو تامل و اندیشه پیش از عمل ذکر می‌کند.

این محقق و پژوهشگر حوزوی به نیاز به ریشه دار بودن در نگاه اریک فروم اشاره نمود و ابراز داشت: از نگاه اریک فروم انسان خالقی داشته، خداوند از آفرینش آدمی هدفی را ترسیم نموده، شرافت و اصالت را از مهمترین رویکردهای خلقت انسان می‌داند.

وی نیاز به هویت در تفکر قرآنی را مورد توجه قرار داده ضمن اشاره به آیاتی از قرآن کریم، خاطرنشان کرد: نیاز به جهت یابی از دیگر نیازهایی است که به انسان انگیزه حرکت به سمت هدف می‌دهد؛ دنیا را نباید بستر لهو لهو و غفلت از یاد خدای متعال قرار داد.

خانم دلاوری نیاز به برانگیختگی و تحریک انسان برای کنشگری و فعال سازی اشاره نمود و با بیان این که در دعوت قرآن کریم نخستین هدف بعثت دعوت به توحید و یگانگی ذکر شده است، اظهار داشت: خداوند متعال دقیق ترین حسابرسی است که شاهد تمام افعال و کردار و افکار انسان است، در قیامت موقفی وجود دارد که انسان با دعاهای مستجاب نشده اش که به صورت موهبتی ظهور و بروز یافته‌اند مواجه شده، حسرت کم دعا کردن را می‌خورد.

وی با اشاره به این که کسانی که استقامت نموده، می‌گویند پروردگار من خداست، روحشان قوی و قدم هایشان مستحکم می‌گردد، یادآور شد: استقامت مخلصانه در مسیر یاری دین خدا، یاری ملائکه الله را نیز به دنبال خواهد داشت.

استاد و پژوهشگر جامعه الزهرا سلام‌الله‌علیها در بخش پایانی سخنان خود به تعریف نیازهای انسان از دید مازلو اشاره و نیاز‌های جسمی، اجتماعی، نیاز به عشق، احترام و خود شکوفایی و... را مورد توجه قرار داد و اذعان داشت: آزادی از نیازهای مهم انسانی و موهبتی الهی است که حق انتخاب را به خود انسان عنایت نموده است، خداوند به دنبال این است که انسان با درک و شعور خود در مسیر دینداری و تجلی حیات طیبه قدم بردارد.

تصویر خبر

مطالب مرتبط :

اشتراک گذاری:

نظرات

نظری هنوز ارسال نشده است

ارسال نظر

ارتباط با جامعة الزهرا(س)

  • نشانی: قم، سالاریه، بلوار بوعلی
  • مرکز تلفن: ۳۲۱۱۲۰۰۰
  • دورنگار: ۳۲۹۲۵۱۱۰
  • صندوق پستی: ۳۷۱۸۵۳۴۹۳
  • کد پستی: ۳۷۱۶۹۱۶۶۴۵