معاون پژوهش جامعه الزهرا (س) تصریح کرد:

سرمایه‌گذاری جامعه الزهرا(س) در تربیت بانوان پژوهشگر/توجه به بحث گفتمان‌سازی مؤلفان بانو

حقانی 2

حقانی با بیان اینکه جامعه الزهرا(س) در تربیت بانوان پژوهشگر سرمایه گذاری کرده است، گفت: رتبه‌بندی پژوهشی طلاب، اساتید و پژوهشگران در دستور کار معاونت پژوهش جامعه الزهرا(س) قرار گرفته است.

به گزارش روابط عمومی و بین‌الملل، خانم ریحانه حقانی روز یکشنبه در آیین بزرگداشت هفته پژوهش که با حضور اساتید، مدیران، طلاب و پژوهشگران جامعه الزهرا علیهاالسلام در تالار بیداری اسلامی برگزار شد، ضمن گرامیداشت هفته پژوهش و قدردانی از مسئولان و خدمتگزاران در عرصه پژوهش، عنوان کرد: یکی از موضوعاتی که باید در بخش پژوهش جامعه الزهرا علیهاالسلام به عنوان یکی از حوزه‌های علمیه تأثیرگذر در جهان اسلام مورد توجه قرار گیرد، فهم و تربیت دینی است که این مهم سرلوحه همه فعالیت‌های معاونت پژوهش جامعه الزهرا علیهاالسلام است.

معاون پژوهش جامعه الزهرا علیهاالسلام تصریح کرد: تحقق پیشرفت در عرصه‌های پژوهش بر اساس آموزه‌های دینی و چاره جویی‌ها برای رسیدن به فهم و تربیت دینی و ریل گذرای فعالیت‌های پژوهشی نیازمند این است که چشمه جوشان پژوهش همواره بجوشد.

ویژه برنامه‌های گرامیداشت هفته پژوهش

حقانی با بیان اینکه جامعه و هدف مطلوب و ضرورتی که توسط پژوهشگران شناخته می‌شود مهم و ارزشمند است. تأکید کرد: مسئولان پژوهش تلاش می‌کنند تا برای ضرورت‌های پژوهش و ارتقای فرایندهای پژوهشی جامعه الزهرا علیهاالسلام برنامه ریزی‌های مناسب انجام دهند، اما جامعه هدف باید این ضرورت را به درستی بشناسد و  جویندگان علوم دینی باید در این مسیر تلاش کنند.

وی به برنامه‌های معاونت پژوهش در گرامیداشت هفته پژوهش اشاره کرد و گفت: در این هفته، کارگاه‌ها، نشست‌های علمی، کرسی‌های ترویجی و آزاداندیشی برنامه ریزی شدند که در حال اجرا هستند، این برنامه‌ها از سوی گروه‌ها و انجمن‌های علمی آموزشی، علمی پژوهشی پیشنهاد شدند و در دستور کار قرار گرفتند.

معاون پژوهش جامعه الزهرا علیهاالسلام افزود: نشست علمی پژوهشی «شیوه‌های مواجهه با مشکلات اخلاقی و رفتاری کودکان و نوجوانان» از جمله برنامه‌هایی بود که از سوی مرکز مشاوره و گروه علمی تعلیم و تربیت پیشنهاد و برگزار شد، همچنین هفته گذشته کرسی آزاداندیشی با موضوع «پوشش بانوان طلبه» با حضور بانو مجتهده گل گیری از سوی انجمن علمی -پژوهشی زن و خانواده برگزار شد.

حقانی اعلام کرد: یکی از برنامه‌های معاونت پژوهش در هفته پژوهش، بحث نامگذاری روزهای هفته پژوهش بود که متناسب با موضوع بانوان و اهداف معاونت پژوهش صورت گرفت، همچنین شعار هفته پژوهش در جامعه الزهرا علیهاالسلام، «بانوی فرهیخته حوزه تمدن ساز» نامگذاری شد.

سرمایه گذاری جامعه الزهرا علیهاالسلام در تربیت بانوان پژوهشگر

وی در محور دوم سخنان خود به برنامه‌های کلان معاونت پژوهش در طول سال اشاره کرد و با بیان اینکه طرح‌های پژوهشی بنیادی و راهبردی مختلفی در حال انجام است، اظهار داشت: ما در طول دو سال گذشته برای هدف‌گذاری و ریل گذاری برنامه‌های پژوهش، ابتدا برنامه‌ها و جامعه مطلوب را شناسایی کردیم تا برنامه‌های مؤثری داشته باشیم و با رشد و ارتقایی که در پژوهشگران اتفاق افتاده، از توانمندی آنان برای ارائه طرح‌ها و ایده‌های پژوهشی بهره مند شویم

معاون پژوهش جامعه الزهرا علیهاالسلام با بیان اینکه برای هر یک از برنامه‌ها اهدافی در نظر گرفته شده است، به بخشی از فعالیت‌های معاونت پژوهش اشاره کرد و گفت: یکی از برنامه‌های مهم و هدفمند معاونت پژوهش که سرمایه گذاری جدی برای آن صورت گرفته، دوره تربیت محقق و پژوهشگر است، به ویژه در موضوع زن و خانواده و رشته‌های تخصصی طلاب که با استقبال خوب طلاب مواجه بودیم.

حقانی افزود: در این دوره، طلاب موفق شدند مقالات علمی و ایده‌های علمی خود را به صورت کلان پروژه و یا مقاله پژوهشی ارائه دهند که امید است در پایان سال 98 اختتامیه اولین دوره تربیت پژوهشگر را برگزار کنیم.

برگزاری دوره‌های تربیت مترجم و تدوینگر متون درسی

وی، دوره تربیت مترجم از دیگر برنامه‌های معاونت پژوهش اعلام کرد و اظهار داشت: تلاش ما این بود که سرمایه گذاری برای طلاب بین الملل در عرصه‌های علمی اعم از زبان عربی، انگلیسی، ترکی استانبول و دیگر زبان‌ها را فراهم کنیم، اما به دلیل تنگناهای بودجه ای دوره‌های تربیت مترجم به زبان‌های عربی و انگلیسی در حال برگزاری است.

معاون پژوهش جامعه الزهرا علیهاالسلام اضافه کرد: دوره تربیت مترجم در سه ترم برگزار می‌شود که دو ترم آن برگزار شده و سومین ترم آن در ترم آینده برگزار می‌شود.

حقانی یادآور شد: در دوره تربیت مترجم، طلاب در یک برنامه ریزی منظم تحت اشراف اساتید می‌توانند متون علمی را به زبان خود برگردان کنند و یکی از اهداف این دوره بحث انتشار نشریه علمی به زبان‌های خارجی است که برای دریافت مجوز اقدام کردیم.

وی با اشاره به برگزاری دوره تربیت تدوینگر متون درسی، گفت: در این دوره طلاب موفق شدند آثار علمی و مهارت‌های تدوینی را در کتاب‌های درسی اجرا کنند که برخی از کتاب تدوین شده در آبان سال جاری رونمایی شدند.

حضور 980 طلبه در انجمن‌های علمی پژوهشی جامعه الزهرا علیهاالسلام

معاون پژوهش جامعه الزهرا علیهاالسلام در ادامه عنوان کرد: یکی از برنامه‌های معاونت پژوهش بحث ارتقای توان پژوهشی طلاب از طریق برگزاری کارگاه‌های علمی، نشست‌های علمی پژوهشی، کرسی‌های ترویجی و آزاداندیشی است؛ چنانچه جامعه الزهرا علیهاالسلام در برگزاری کرسی‌های ترویجی و آزاداندیشی پیشگام حوزه‌های علمیه است.

حقانی تصریح کرد: ما رشد گسترده ای از حضور طلاب و تولید آثار و محصولات علمی را در انجمن‌های علمی پژوهشی داشتیم، چنانچه هم اکنون 980 نفر عضو انجمن‌های علمی پژوهشی هستند و  اعضای انجمن‌ها بر اساس نظام نامه ابلاغی، طرح‌ها و کمیسیون‌های علمی را تشکیل می‌دهند و به بحث‌ها و گفتگوهای متعدد علمی می‌پردازند.

وی اضافه کرد: معاونت پژوهش جامعه الزهرا علیهاالسلام با 30 همایش علمی پژوهشی، توافق نامه و تفاهم نامه دارد، همچنین هزار و 200 مقاله هم اکنون از سوی پژوهشگران در حال تألیف، تدوین و مرحله پذیرش هستند.

30 آذر؛ مهلت ارسال آثار به دومین همایش ملی کتاب سال بانوان

معاون پژوهش جامعه الزهرا علیهاالسلام بیان داشت: یکی از برنامه‌های مهم معاونت پژوهش ساماندهی طلاب و آثار پژوهشی آنان است که در این راستا طلاب پژوهشگر با ارائه آثار پژوهشی در همایش‌های مهم با رتبه آی.اس.سی شرکت می‌کنند.

حقانی افزود: در یکی دو سال گذشته، آثار پژوهشی جامعه الزهرا علیهاالسلام از جهت کیفی و کمی  پیشتاز بوده و طلاب پژوهشگر این مجموعه توانستند رتبه‌های خوبی کسب کنند.

 وی با اشاره به اینکه برگزاری همایش‌های علمی پژوهشی و حضور طلاب در این همایش‌ها و جهت دهی آنان حائز اهمیت است، به برگزاری همایش کتاب سال بانوان در جامعه الزهرا علیهاالسلام اشاره کرد و گفت: این همایش مهم ترین فعالیت معاونت پژوهش در سال گذشته بود که نخستین همایش با حضور حضرت آیت‌الله مکارم شیرازی مرجع عالیقدر شیعیان برگزار شد.

معاون پژوهش جامعه الزهرا علیهاالسلام یادآور شد: امسال دومین همایش کتاب سال بانوان برگزار می‌شود که این همایش تفاوت رویکردی با نخستین همایش دارد، از جمله سال گذشته جامعه الزهرا علیهاالسلام به صورت مستقل و با ظرفیت داخلی این همایش برگزار کرد، اما در دومین همایش شورای سیاستگذاری تشکیل شده و برخی نهادهای علمی، پژوهشی، حوزوی و غیرحوزوی در این شورا حضور دارند و از تجربیات، آرا و نظریات آنان استفاده می‌کنیم.

حقانی با اشاره به اینکه مهلت ارسال آثار به این همایش تا 30 آذر است، تصریح کرد: این همایش عرصه مهمی برای حضور طلاب پژوهشگر است و ما دوست داریم که پژوهشگران ما در این عرصه خوش بدرخشند.

انتشار 19 کتاب از سوی انتشارات جامعه الزهرا علیهاالسلام در سال جاری

وی همچنین به ساختار پشتیبانی اطلاعات علمی برای طلاب و پژوهشگران اشاره کرد و اظهار داشت: معاونت پژوهش جهت پشتیبانی علمی پژوهشگران، پایگاه‌های اطلاعاتی، نرم افزارهای مختلف و کتب علمی پژوهشی متنوعی را در اختیار پژوهشگران قرار می‌دهد تا پژوهشگران در این عرصه امکان فعالیت، تحقیق و پژوهش داشته باشند.

معاون پژوهش جامعه الزهرا علیهاالسلام تصریح کرد: هم اکنون 174 پایگاه اطلاعاتی، 95 نرم افزار پژوهشی، 172 نشریه علمی پژوهشی و کتب مختلف در اختیار پژوهشگران پژوهشگاه حضرت معصومه علیهاالسلام است.

حقانی با اشاره به اینکه 16 نشریه داخلی در جامعه الزهرا علیهاالسلام منتشر می‌شود، گفت: دوفصلنامه «مطالعات اسلامی زنان و خانواده» که به همت معاونت پژوهش جامعه‌الزهرا علیهاالسلام منتشر می‌شود، حائز رتبه علمی پژوهشی است و برای دریافت رتبه علمی پژوهشی دو نشریه دیگر نیز اقدام کردیم؛ همچنین «نامه جامعه» در شماره‌های بعدی با رتبه علمی ترویجی چاپ می‌شود.

وی بیان داشت: ما در بحث چاپ کتب موفق شدیم در سال جاری، 19 کتاب را به همت انتشارات جامعه الزهرا علیهاالسلام منتشر کنیم، همچنین 11 کتاب در دست چاپ داریم.

توجه به بحث گفتمان سازی مؤلفان بانو در جامعه الزهرا علیهاالسلام

معاون پژوهش جامعه الزهرا علیهاالسلام یادآور شد: یکی از موضوعات مورد توجه در معاونت پژوش جامعه الزهرا علیهاالسلام، بحث گفتمان‌سازی مؤلفان بانو است که برای تحقق این امر، برنامه نظام مندی شده را اجرا خواهیم کرد که بانوانی که تألیف انجام دادند در راه ترویج و گفتمان سازی ایده‌های این بانوان  گام‌های جدی برخواهیم داشت.

حقانی تصریح کرد: اگر طلاب جامعه الزهرا علیهاالسلام بخواهند فعالیت علمی پژوهشی داشته باشند، بستر لازم برای تحقق فعالیت‌ها و اهدافی که دارند، آماده است و ما منتظر حضور طلاب در این زمینه هستیم.

وی در پایان عنوان کرد: رتبه بندی پژوهشی طلاب، اساتید و پژوهشگران در دستور کار قرار گرفته است که امید است به مرحله تصویب و اجرایی برسد.

 

مطالب مرتبط :

اشتراک گذاری:

نظرات

نظری هنوز ارسال نشده است

ارسال نظر

ارتباط با جامعة الزهرا(س)

  • نشانی: قم، سالاریه، بلوار بوعلی
  • مرکز تلفن: ۳۲۱۱۲۰۰۰
  • دورنگار: ۳۲۹۲۵۱۱۰
  • صندوق پستی: ۳۷۱۸۵۳۴۹۳
  • کد پستی: ۳۷۱۶۹۱۶۶۴۵