به گزارش روابط عمومی و بینالملل، هفتمین نشست اخلاقی طلاب و دانشجویان خوابگاه حضرت خدیجه علیهاالسلام از سوی واحد خوابگاههای جامعه الزهرا علیهاالسلام برگزار شد.
ارتقای سطح معنوی، تربیتی واخلاقی خواهران طلبه و دانشجویان خوابگاهی و تقویت روحیه نشاط و شادابی معنوی طلاب از جمله اهداف برگزاری این سلسله نشستهای اخلاقی بود.
در این نشست اخلاقی، حجتالاسلام والمسلمین سیدعلی اکبر نوری به تبیین موضوع «آداب مؤثر در شکلگیری منش و شخصیت معنوی طلاب» پرداخت و اظهار داشت: پیامبر گرامی اسلام صلّیاللهعلیهوآلهوسلّم، خود «ادیب الله» هستند، یعنی توسط خداوند ادب شدند و ما نیز باید با توجه به اینکه صبغه طلبگی داریم به ادب اهمیت بیشتری بدهیم.
وی با اشاره به اینکه یکی از مهمترین موارد مؤثر و نافذ در شخصیت انسان، ادب زبان و سخن است، تصریح کرد: در آیه شریفه «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَ قُولُوا قَوْلًا سَدِيدًا؛ ای کسانی که ایمان آوردهاید تقوای الهی پیشه کنید و سخن حق بگویید»(آیه 70 سوره احزاب)؛ ویژگیهای قول سدید و سخن راست و درست بیان شده است.
وی افزود: یکی از ویژگیهای قول سدید این است که مطابق با واقع باشد، نه اینکه به خاطر حب و بغض بزرگنمایی و یا کوچکنمایی شود.
وی ادامه داد: قول سدید نباید لغو باشد، یعنی اگر این سخن را نگوییم، به هیچ کجای دنیا و آخرتمان لطمه نمیخورد؛ همچنین اگر سخنی فایده دارد، فایدهاش نباید فاسد و غیرمشروع باشد.
وی تأکید کرد: انسان نباید درباره مطلبی که نمی داند، سخن بگوید؛ همچنین خود باید عامل به حرفهایی که میزند، باشد، یعنی قول و عمل باید با عقیده انسان هماهنگ باشد.
وی با بیان اینکه قول سدید باید فصیح و بلیغ باشد، گفت: کلام سدید باید شیرین و گوارا باشد، حتی اگر انسان میخواهد گلایه کند باید از الفاظ شیرین و لطیف استفاده کند؛ چنانچه خداوند در آیه 53 سوره اسراء میفرماید: «وَ قُلْ لِعِبادي يَقُولُوا الَّتي هِيَ أَحْسَنُ؛ به بندگانم بگو: سخنی بگویند که بهترین باشد».
وی با بیان اینکه کلام باید کریمانه و مهربانانه باشد، تصریح کرد: گاهی انسان لازم است با کنایه سخن بگوید، یعنی صراحت در کلام نداشته باشد.
نظرات