به گزارش روابط عمومی و بینالملل، سرکار خانم ناهید طیبی روز چهارشنبه 28 آذر در نشستی که همزمان با گرامیداشت هفته پژوهش و با هدف آشنایی طلاب با ضرورت و شیوه پژوهش در مدرسه علمیه بینات برگزارشد، عنوان شد: برای انجام پژوهش سه عنصر انگیزه، ضرورت و هدف لازم است.
استاد جامعهالزهرا علیهاالسلام با اشاره به ضرورت انجام پژوهش در عرصه های دینی، گفت: جهت انجام کار پژوهشی، علاوه بر محتوا باید جرأت، خلاقیت و جسارت برای قلمورزی و به روی کاغذ آوردن محتوا وجود داشته باشد.
طیبی در ادامه به بیان تفاوت تبلیغ و پژوهش پرداخت و افزود: طلبه برای تبلیغ دین باید تحلیلگر قوی باشد، تبلیغ به معنای بیان است، اما پژوهش به معنای تبیین است و به چراییها پرداخته میشود.
وی تصریح کرد: یک پژوهشگر از این جهت که علمی و روشمند به مباحث میپردازد، می تواند در کل جهان تاثیرگذار باشد.
استاد و پژوهشگر حوزه با تأکید بر اینکه سه عنصر انگیزه، ضرورت و هدف برای انجام پژوهش لازم است، عنوان کرد: انگیزه از درون، انسان را به حرکت وامی دارد و ضرورت امری بیرونی و اجتماعی است که انسان را از بیرون وادار به حرکت میکند.
طیبی به روایتی از امام محمد باقر علیهالسلام اشاره کرد که فرمودند: «اگر انسان چهار نوع معرفت داشته باشد کافر نمیشود. اول خود را بشناسد، دوم خدا را بشناسد، سوم وظیفه خود را بشناسد و چهارم کسانی که مقابل انجام وظیفه او قرار گرفته است را بشناسد» که همان دشمن شناسی است.
وی با تصریح بر اینکه ما باید دشمن شناسی داشته باشیم، گفت: دشمنان اسلام با شناسایی مسیرهای ضعف ما دنبال نابودی ایدهها و اندیشههای شیعی و اسلامی هستند، بنابراین باید پژوهش کنیم که زمین نخوریم و بدانیم دشمن از چه مسیرهایی وارد میشوند تا بتوانیم با آن مقابله کنیم .
استاد جامعهالزهرا علیهاالسلام تأکید کرد: ما از طریق انس و تعمق در قرآن کریم، حدیث، سیره پیامبر و اهل بیت علیهمالسلام میتوانیم علاوه بر پاسخگویی به شبهات، هویت خود را حفظ کنیم.
طیبی اظهار کرد: طلبه باید باسواد، روشمند و صاحب اثر باشد و به کلاسهای درس اکتفا نکند و از همان ابتدای تحصیل به مطالعه کتابهای شهید مطهری (ره) بپردازد.
وی با بیان اینکه دوره مطالعاتی کتب شهید مطهری(ره)، طلبه را در برابر شبهات واکسینه میکند، تصریح کرد: از خلقت حضرت آدم علیهالسلام تا کنون معمولا شبهات یکی بوده و فقط شکل، روش و ادبیات آنها تغییر کرده است.
استاد و پژوهشگر حوزه به سومین عنصر انجام پژوهش یعنی هدف اشاره کرد و یادآورشد: هدف، بیداری است؛ اهداف را برای خود مشخص کنید، بی تردید جامعه آینده از نسل امروز پیشرفتهتر و عاقلتر است و طلبه باید خود را برای چنین نسلی آماده کرده باشد.
نظرات