یادداشت طلبه و پژوهشگر جامعه‌الزهرا(س) به بهانه هفته سربازان گمنام امام زمان(عج)؛

گمنامی در هیاهوی نامدار شدن

2-1024x533

امنیت، کارآمدی نظام، حفظ و حراست از کشور و ارگان های حساس و اطلاعات مهم ماموریت سربازان گمنام امام زمان(عج) است.

روابط عمومی - یادداشت سرکار خانم فاطمه حیدری طلبه و پژوهشگر جامعه الزهرا سلام‌الله‌علیها؛

به گفته خودش از سن 19 سالگی اسلحه به دست گرفته، جنگیده و حالا عبدالمالک 27ساله، آرام در هواپیمای بوئینگ ۷۳۷ خطوط هواپیمایی دوبی –بیشکک نشسته و قهوه ترکش را می‌نوشد. از پنجره هواپیما آرزوهای دور ودراز و وعده وعیدهای نماینده آمریکایی را مرور می‌کرد و شاید داشت برای او نقشه می‌کشید. اسفند ماه 88 بود و در آسمان ایران سه فروند جنگنده "نهاجا" که از پایگاه هوایی بندرعباس برخاسته بودند، هواپیما را مجبور به فرود در فرودگاه "بندرعباس" کردند.

عبدالمالک وقتی از پله‌های هواپیما پایین می‌آمد تمام خاطرات گذشته را مرور کرد.

از نگاه ریگی به سمت ماسماتوس عبور می‌کنیم. ماسماتوس همان جمشید شارمهد است.

 اولین فردی که خبر ترور دانشمند هسته‌ای شهید علی محمدی را پیش از همه، در یک پایگاه خبری منتشر کرد. رئیس گروه تندر با چندین اقدام تروریستی.

جمشید در ترکیه بود که به ناگاه چشمانش را در ایران باز کرد.

از خاطرات جمشید شارمهد هم عبور می‌کنیم ..از جمالی فشی از حبیب کعبی معروف به حبیب اسیود از اعضای گروه تروریستی و تجزیه طلب "حرکه النضال العربی لتحریر الاحواز" که در اقدامات تروریستی اوایل دهه هشتاد و همچنین در روز ۳۱ شهریور ماه، در جریان رژه نیرو‌های مسلح به مناسبت آغاز هفته دفاع مقدس در اهواز هم عبور می‌کنیم..

چقدر واژه امنیت در این خبرها به دل می‌نشیند. امنیتی که ارمغان سربازانی است که در هیاهوی نامدار شدن گمنامی را برگزیدند.

با نگاه دقیق به وظایف سربازان گمنام امام زمان، به کلیدواژه‌های مهمی می‌رسیم که در ماموریت این سربازان تعریف می‌شود.

امنیت، کارآمدی نظام، حفظ و حراست از کشور و ارگان‌های حساس و اطلاعات مهم.

در واژه امنیت، ويژگی نسبی بودن نشان می‌دهد كه امنيت امری هميشگی و پايدار نيست و انسانها بايد دائما مراقب باشند كه امنيت آن‌ها از بين نرود. عدم اطمينان از وجود امنيت دائم و پايدار موجب می‌شود كه افراد رفتاری محتاطانه داشته باشند، سرمايه گذاری نكنند، اميد به آينده آنها ضعيف شود و بيشتر به فكر اقدامات تدافعی باشند تا پيشرونده و تهاجمی.

علاوه بر نسبی بودن، ويژگی‌های دیگر امنيت از جمله ذهنی و ادراكی بودن، توليد اجتماعی بودن، سرايت‌كنندگی احساس امنيت (عسگری، محمود ،1381، مقدمه ای بر جامعه شناسی امنيت، فصلنامه راهبرد، ش24) و با توجه به بيانات مقام معظم رهبری در این حوزه می‌توان گفت: امنيت از اساسی‌ترين نيازهای مردم و جزء حقوق مسلم آنان است كه کاملا عينی، واقعی و ملموس است و اگر وجود نداشته باشد، هيچ كاری حتی عبادت خداوند هم برای مردم امكان پذير نيست. بنابراين، ضرورت وجود امنيت برای تداوم حيات جامعه و انجام فعاليت‌های اقتصادی، علمی و اجتماعی مورد تأكيد معظم له است و در كل ايشان شرط حركت اجتماعی جامعه و كشور را وجود امنيت می‌دانند.

بدون امنيت هيچ اقدامی ممكن نيست و رشته‌های يك مملكت از هم گسسته خواهد شد. از ديدگاه مقام معظم رهبری، امنيت بايد همه‌جانبه باشد و تمام ابعاد امنيت ملی، اجتماعی، اقتصادی و سرمايه گذاری، نظامی و انتظامی، فرهنگی، فكری و عقيدتی، امنيت مدنی و شهروندی، قضايی، امنيت اخلاقی، حيثيتی و آبرويی را شامل شود و هيچ‌كدام از حيطه‌های زندگی بشر نبايد دچار ناامنی باشد. بنابراين، ايشان تأكيد مضاعفی بر محيط‌های مختلف اجتماعی و فردی و حفظ امنيت آنها دارد و در بيانات متعدد به امنيت محيط ‌كار، خانه، مدرسه، دانشگاه، شهر، روستا اشاره می‌کنند و اگر تمام اين حيطه‌ها امنيت داشته باشند، قطعا مردم احساس آرامش وسلامت و صلح می‌كنند، در واقع می‌توان ادعا كرد كه در جامعه امنيت پايدار برقرار شده است. (شایگان، فریبا، امنیت پایدار ازدیدگاه مقام معظم رهبری، فصلنامه آفاق امنیت، ش14)

در بررسی کلیدواژه امنیت در بیانات مقام معظم رهبری، وزارت اطلاعات «سنگری بسیار مهم و حساس» و «چشم بینا و بیدار نظام اسلامی» معرفی می‌شود که پوسته سخت نظام است و به هیچ‌وجه نباید آسیب‌پذیر شود و بالندگی امروز انقلاب اسلامی و تاثیرگذاری آن بر معادلات منطقه‌ای و جهانی، بدون شک مرهون رشادت‌‌های نیروهای امنیتی ایران است. وزارت اطلاعات ایران، رکن اساسی و مهم در برقراری امنیت چند لایه محسوب می‌شود.

و شاید جان کلام در بیانات رهبری نهفته باشد که فرمودند: «وزارت اطلاعات تا حالا خالص و سالم باقی مانده است و این خیلی مهم است. وزارت اطلاعات در حقیقت یک پایگاه عظیم مبارزه و جهاد است. این وزارتخانه یکی از بهترین و باوفاترین مجموعه‌های برآمده از انقلاب است. این افتخار شما را بس که امام بزرگوارمان سینه‌هایتان را به مدال سربازی گمنام امام زمان (عج) مزین داشتند.

جنگ واقعی امروز جنگ اطلاعاتی است. من به مجموعه وزارت اطلاعات اعتماد مستحکم دارم. وزارت اطلاعات باید صد در صد انقلابی بماند و انقلابی عمل کند. در وزارت اطلاعات یک جناح وجود دارد و آن، جناحِ انقلاب است. آحاد وزارت اطلاعات پدید آمده‌ی انقلاب و فرزندان امام و انقلاب هستند، وزارت اطلاعات چشم بینا و بیدار نظام است. وزارت اطلاعات پوسته سخت نظام است که به‌هیچ‌وجه نباید آسیب‌پذیر باشد. وزارت اطلاعات به همت نیروهای با ایمان، متعهد، متخصص، دلسوز و انقلابی خدمات بزرگی برای انقلاب انجام داده است.

عامل پیشرفت وزارت اطلاعات و سرویس دینی جمهوری اسلامی، ایمان قلبی است. وزارت اطلاعات با تلاش مؤثر خود زمینه موفقیت‌های داخلی و بین‌المللی دستگاه‌های مختلف را فراهم می‌آورد. حوزه کار وزارت اطلاعات، بسیار وسیع و حساس است و حقیقتاً یک نوع سازمان‌دهی، دقت و استحکام درحرکت اطلاعاتی را لازم دارد. من در یک کلمه، عامل موفقیت وزارت اطلاعات را ایمان و نیروی انسانی این وزارتخانه می‌دانم» دیدار کارکنان وزارت اطلاعات با مقام معظم رهبری.سال1382

سخن آخر:

در این هیاهوی نامدار شدن، گمنام و نه بی نام گام بر می‌داری. وقتی همه با افتخار از موفقیت‌هایشان می‌گویند تو سر به عشق و لب به ذکر، گمنامی را مشق می‌کنی. دوربین‌ها به سراغت نمی‌آیند.. تصویرت پوشیده است ولی نه آن قدر که هیبت چشمانت هنگام پیاده شدن ریگی در عیان نباشد. در خبرها صورتت پوشیده است.. هیچ جا تصویری از تو نیست. اصلا با خودت عهد کرده ای که نامی از تو به میان نیاید.. رفیق نامدار عرصه جهاد، گمنامی تو کارآمدترین واژه‌ای است که می‌توان سرود. تو را حافظ امنیت می‌خوانند و امنیت چه زیبا واژه‌ای است وقتی قرین اقتدار شود، تو را شکوه می‌خوانم.. تو را عشق می‌دانم ..تو را ایمان و باور.. تو را سرباز نامدار وطن می‌دانم.

روزت سرشار از عشق، امنیت و دلدادگی امام عصر عجّل‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشریف.

پ.ن: پانزدهم ماه شعبان مصادف با میلاد پر برکت منجی عالم بشریت، حضرت مهدی موعود ارواحناله الفداء، روز سربازان گمنام امام زمان عجّل‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشّریف نامگذاری شده است و به همین مناسبت هفته آتی نیز به سربازان گمنام امام زمان عجّل‌الله‌تعالی‌فرجه‌الشّریف اختصاص دارد.

این ایام فرصت مناسبی برای بیان و شناخت نقش و جایگاه کلیدی این عزیزان در صیانت از ارزش های اسلامی و منافع ملی در برابر هجمه بیگانگان و دشمنان به شمار می رود.

مطالب مرتبط :

اشتراک گذاری:

نظرات

نظری هنوز ارسال نشده است

ارسال نظر

ارتباط با جامعة الزهرا(س)

  • نشانی: قم، سالاریه، بلوار بوعلی
  • مرکز تلفن: ۳۲۱۱۲۰۰۰
  • دورنگار: ۳۲۹۲۵۱۱۰
  • صندوق پستی: ۳۷۱۸۵۳۴۹۳
  • کد پستی: ۳۷۱۶۹۱۶۶۴۵