در دومین نشست تخصصی اداره کل تربیتی با موضوع «تلاش با نشاط» مطرح شد:

تبیین آثار کمال‌گرایی افراطی

استاد فرهوش

دومین نشست تخصصی اداره کل تربیتی ویژه اساتید و طلاب با موضوع «تلاش با نشاط» و حضور حجت الاسلام و والمسلمین فرهوش برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی، دومین نشست تخصصی اداره کل تربیتی جامعه الزهرا سلام‌الله‌علیها ویژه اساتید و طلاب با موضوع «تلاش با نشاط» برگزار شد.

در این نشست، حجت الاسلام و والمسلمین محمد فرهوش، مدیر گروه روانشناسی پژوهشگاه امام صادق علیه‌السلام، اظهار داشت: کسانی که «کمال گرایی افراطی» دارند، تحت فشار بایدهای زیاد و بی ملاک قرار می‌گیرند، در حالی که بسیاری از این بایدها برای یک زندگی بالنده الزامی نیست.

مدیر گروه روانشناسی پژوهشگاه امام صادق علیه‌السلام افزود: کمال گرایی باعث ایجاد فاصله بین خود واقعی و خود ایده آل شده و حال فرد با کمال گرایی، بد می‌شود. در این حالت فرد می‌تواند کاری را انجام بدهد، اما با سختی و مشقت انجام می‌دهد.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین فرهوش تصریح کرد: زندگی دو ماراتن نیست، بلکه فراز و نشیب دارد. فرد باید بتواند منعطف شود، اما کامل‌گراها منعطف نیستند.

وی در ادامه به آثار کمال گرایی افراطی اشاره کرد و گفت: کاهش رضایت از زندگی، بزرگ جلوه دادن موضوعات، کاهش عزت نفس،کاهش عملکرد فرد، تفکر زیاد و صرف انرژی بالا برای گرفتن تصمیم، احساس بی ارزشی و ناتوانی، کاهش نشاط و سخت گیری افراطی فرد در کارها و عدم انعطاف از آثار کمال گرایی افراطی است.

مدیر گروه روانشناسی پژوهشگاه امام صادق علیه‌السلام در مورد تفاوت افراد موفق و ناموفق، اظهار داشت: «ناموفق‌ها» اگر پنج ساعت وقت داشته باشند، چهار ساعت فکر می‌کنند، اما «موفق‌ها» نیم ساعت فکر می‌کنند و چهار ساعت و نیم به کار و کوشش می‌پردازند.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین فرهوش به یکی از راهکارهای کاهش اضطراب اشاره کرد و گفت: لازم است فرد تمرکز خود را از روی نتیجه بردارد و روی فرایندهایی که توان کنترلش را دارد، متمرکز شود. مثلا تلاش را می‌توان کنترل کرد، اما نتیجه که نمره بیست است دست ما نیست؛ چون ممکن است کسی باهوش‌تر باشد و بیست بگیرد. لذا تمرکز روی فرایند تلاش کردن باشد نه نتیجه. استعداد‌های ما متفاوت است. پس نبایدخودمان را مقایسه کنیم.

وی تصریح کرد: برخی هوش بالا، برخی انرژی روانی بالا، برخی حمایتگران زیاد دارند. آیا هدف زندگی این است که نابغه شویم؟ خداوند متعال، حکیم هست و می‌توانست ما را یک دفعه به بهشت ببرد، اما ما را انسان آفرید که با تلاش از فرشتگان هم می‌توانیم بالاتر برویم.

مدیر گروه روانشناسی پژوهشگاه امام صادق علیه‌السلام بیان داشت: هر کدام از ما منحصر به فرد هستیم، پس لازم است قدر بدانیم. فرد نباید موفقیت خودش را بر اساس مدرک‌ها ببیند، بلکه بر اساس میزان تلاش خود در راه خدا بداند. خداوند متعال تلاش ما را در نظر می‌گیرد و ما را مقایسه نمی کند.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین فرهوش تأکید کرد: بهشت دانشگاه نیست که فقط 10 نفر جذب کنند، بهشت بر اساس تلاش انسان‌ها به آنها داده می‌شود، پس هدف گذاری کرده و سپس بر فرایند تلاش خود تمرکز کنید.

 تصویر خبر

مطالب مرتبط :

اشتراک گذاری:

نظرات

ارسال نظر

ارتباط با جامعة الزهرا(س)

  • نشانی: قم، سالاریه، بلوار بوعلی
  • مرکز تلفن: ۳۲۱۱۲۰۰۰
  • دورنگار: ۳۲۹۲۵۱۱۰
  • صندوق پستی: ۳۷۱۸۵۳۴۹۳
  • کد پستی: ۳۷۱۶۹۱۶۶۴۵