از سوی مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی و با همکاری حوزه علمیه؛

چهارمین مدرسه پارلمانی به صورت مجازی برگزار می‌شود

مدرسه پارلمانی

ثبت نام چهارمین مدرسه پارلمانی با عنوان «قانون‌گذاری؛ مبانی، شاخص‌ها و چالش‌ها در افق کارآمدی» برگزار می‌شود.

به گزارش روابط عمومی، چهارمین دوره مدرسه پارلمانی این مرکز با عنوان «قانون‌گذاری؛ مبانی، شاخص‌ها و چالش‌ها در افق کارآمدی» در تاریخ 3 و 4 شهریورماه 1401 برگزار می‌شود.

ثبت نام این دوره تا روز سه شنبه اول شهریور ادامه دارد و متقاضیان می‌توانند از طریق https://formafzar.com/form/16bg4 ثبت نام کنند.

بر اساس این گزارش، 50 نفر از بانوان طلبه جامعه الزهرا سلام‌الله‌علیها به صورت رایگان ثبت نام  می‌شوند.

در این دوره که با مشارکت مخاطبانی از طلاب حوزه‌های علمیه و دانشجویان دانشگاه‌های برگزار می‌شود، مهم‌ترین چالش‌ها و مسائل حوزه قانون‌گذاری در افق کارآمدی مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

در این مدرسه، حجت الاسلام دکتر محمدجواد ارسطا با موضوع «محدوده اعتبار فتوا در عصر تشکیل حکومت اسلامی »، آقای دکتر بهزاد پورسید با موضوع «راهکارهای تحقق قانون‌گذاری کارآمد در پرتو سیاست‌های کلی نظام قانون‌گذاری»، دکتر سید ناصر سلطانی با موضوع «مروری بر تجربیات انطباق قانون با موازین شرع در نخستین مجالس پس از مشروطه»، آقای ابوالفضل الموتیان با موضوع «الزامات تنقیح قوانین در افق تصویب قانون کارآمد»، دکتر مسلم آقایی طوق با موضوع «آسیب‌ها و چالش‌های قانون‌گذاری مجلس شورای اسلامی در پرتو نظم مقرره‌گذاری»، حجت الاسلام دکتر عبدالمطلب احمدزاده با موضوع «مؤلفه‌های کارآمدی قانون در نظام قانون‌گذاری مبتنی بر شرع»، دکتر حسین رفسنجانی مقدم با موضوع «تأملی بر ساختارها و رویه‌های موجود در تدوین قوانین» و دکتر حامد کرمی با موضوع «واکاوی ساختار قوه مقننه جمهوری اسلامی ایران در پرتو قانون‌گذاری مبتنی بر شرع» به ارائه سخنرانی خواهند پرداخت.

مرکز تحقیقات اسلامی مجلس در راستای اهداف خویش مبنی بر اشراب موازین شرع در نظام قانون‌گذاری  با تکیه بر اصول متعدد قانون اساسی ازجمله اصل چهارم آن و نیز توجهات امام راحل و مقام معظم‌ رهبری به‌ویژه بند اول و دوم سیاست‌های کلی نظام قانون‌گذاری، تاکنون اقدام به برگزاری دوره‌های مرتبط با عرصه‌های مطالعات پارلمانی با هدف استفاده از ظرفیت‌های حوزه‌های علمیه و دانشگاه در راستای ترویج و توسعه ادبیات حوزه قانون‌گذاری و جلب مشارکت طلاب و دانشجویان علاقه‌مند این حوزه نموده است.

ازجمله تجربیات موفق مرکز در این راستا، برگزاری سه دوره مدرسه پارلمانی است که با عناوین «فرایند قانون‌گذاری»، «ظرفیت‌ها و چالش‌های استفاده از فقه در تقنین» و «تعامل شرع و قانون و تأثیر آن بر نظام قانون‌گذاری» تاکنون برگزار شده است.