امام حسن مجتبی علیه‌السلام شجاع‌ترین چهره تاریخ اسلام است

ولادت امام حسن

ولادت باسعادت امام حسن مجتبی علیه‌السلام، دومین اختر تابناک آسمان امامت و ولایت بر شما مبارک.

رهبر معظم انقلاب مدظله العالی:

«من معتقدم امام حسن مجتبی علیه‌السلام شجاع‌ترین چهره تاریخ اسلام است. چون شجاعت واقعی واقعى این است که انسان بر طبق آنچه مصلحت فکر و ایدئولوژى او است اقدام بکند، اگرچه کسى نفهمد.

امام حسن حاضر شد خود را و نام خود را در میان دوستان نزدیکش، فداى مصلحت واقعى کند و تن به صلح دهد، براى اینکه بتواند کارش را، یعنى دیدبانى اسلام و حفاظت از قرآن و هدایت نسل‌هاى آینده تاریخ را در موقع خود انجام دهد.

ما معتقدیم که ائمّه ما جهاد می‌کردند؛ اعتقاد شیعه باید این باشد و تاریخ به این گویا است که ائمّه ما در دوران زندگىِ ۲۵۰ساله‌شان، دائماً مشغول جهاد بودند و امام حسن علیه‌السلام در این خطّ طولىِ ۲۵۰ساله، یک نقش بسیار اساسى و برجسته‌اى دارد.

اگر صلح امام مجتبى نبود، واقعه کربلا هم نبود، وقایعِ تاریخِ پُرافتخارِ دودمانِ هاشمى در طول حکومت بنى‌امیّه و بنى‌عبّاس نبود و امروز اسلام اگر بود، اسلام معاویه بود» (خلاصه گفتار اول کتاب دو امام مجاهد؛ سیمای واقعی صلح امام حسن علیه‌السلام).