به همت انجمن علمی -پژوهشی تاریخ معاونت پژوهش جامعه‌الزهرا(س)؛

کمیسیون تخصصی داخلی همایش حضرت ابوطالب علیه‌السلام برگزار شد

عکس کمیسیون تخصصی همایش حضرت

کمیسیون تخصصی داخلی همایش حضرت ابوطالب علیه‌السلام به همت انجمن علمی -پژوهشی تاریخ معاونت پژوهش جامعه‌الزهرا علیهاالسلام با حضور استاد مهرجویی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی و بین‌الملل، کمیسیون تخصصی داخلی همایش حضرت ابوطالب علیه‌السلام به همت انجمن علمی -پژوهشی تاریخ معاونت پژوهش جامعه‌الزهرا علیهاالسلام برگزار شد.

در این کمیسیون خانم زهرا مهرجویی، استاد جامعه‌الزهرا علیهاالسلام در مورد کمیسیون و نحوه ارائه مقالات توضیحاتی ارائه کرد.

عضو شورای انجمن  علمی پژوهشی تاریخ با ارائه مقاله خود با عنوان «بررسی ادبی محتوایی سروده ابوطالب در شعب» به ساختار کلی مقاله و یافته و نتیجه خود اشاره کرد.

پژوهشگران حاضر در جلسه نیز، به معرفی عناوین مقالات و ارائه گزارشی کوتاه از مقاله‌های نگاشته شده خود پرداختند و پس از ارائه  توضیحات لازم و یافته‌های جدیدشان ، از توصیه‌ها و رهنمودهای استاد مهرجویی برای بهتر شدن مقالات بهره مند شدند.

ارائه دهندگان و موضوعات مقالات در این کمیسیون به شرح ذیل است:

-  خانم معصومه وثاقتی جمیل با موضوع مقاله «معرفی ابوطالب در پرتو شخصیت پیامبر صلّی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلم»

-  خانم فاطمه حق جو با ارائه مقاله «جلوه های اجتماعی زندگی ابوطالب»

- خانم صدیقه قصاب ساروی با ارائه مقاله «نقش ابوطالب در محاصره اقتصادی شعب ابوطالب»

- خانم خدیجه حسین پور با ارائه مقاله «ایمان ابوطالب براساس اشعار ایشان در شرح نهج البلاغه ابن ابی الحدید»

- خانم الماسی با ارائه مقاله «بررسی دلایل ایمان ابوطالب ع باتوجه به منابع کلامی_تاریخی»

- خانم عفت محمد خانی با ارائه مقاله «ابوطالب ع از دیدگاه مارتین لینگز»

- خانم زهرا کیا با ارائه مقاله «سیمای ابوطالب در روایات نبوی»

خانم فاطمه اصلانی با ارائه مقاله «فاخته بنت ابی طالب ، زن نامدار قریش»

-  خانم مریم کیانی با ارائه مقاله «عقیل بن ابی طالب در پیچ و خم تاریخ»

- خانم سیده زهرا محمدی با ارائه مقاله «نقش حضرت ابوطالب در پیشبرد  تحکیم رسالت پیامبر صلّی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلم».

برخی از پژوهشگران حاضر در جلسه که هنوز موفق به تکمیل مقاله نشده بودند نیز  عناوین مقالات خویش را بیان کردند و در مورد ساختار و انجام مراحل نگارش گزارش کوتاهی دادند.

در پایان نکاتی برای بهتر شدن مقالات  وادامه مراحل  نگارش و ارسال مقالات  به همایش توسط استاد محترم اشاره شد.

همایش بین‌المللی «حضرت ابوطالب علیه‌السلام؛ حامی پیامبر اعظم صلّی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلّم» در چهار بخش «تاریخ و سیره»، «کلام و عقاید»، «شعر و ادب» و همچنین «مصنَّفات و مصنِّفین» اسفند سال ۱۳۹۸ در قم برگزار می‌شود.

در این همایش بین‌المللی، جامعه‌الزهرا علیهاالسلام، آستان مقدس حسینی، مؤسسه تحقیقات و نشر حضرت ابوطالب(ع)، مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، پژوهشگاه علوم و فرهنگ دفتر تبلیغات اسلامی، مرکز آموزش زبان حوزه های علمیه، جامعه‌المصطفی(ص)‌العالمیه، دانشگاه بین‌المللی اهل بیت(ع)، مؤسسه فرهنگی میراث نبوت، پژوهشکده الذریه النبویه، مؤسسه فرهنگی مذهبی قاسم‌بن‌الحسن(ع) ، مؤسسه فرهنگی هنری ابناء‌الرسول(ص) و تعدادی از نهادهای دینی و فرهنگی دیگر، همکاری و مشارکت دارند.

مهلت ارسال چکیده مقالات تا ۳۱ اردیبهشت سال ۱۳۹۸ به پایان رسید و مهلت ارسال اصل مقالات تا ۳۰ مهر ۱۳۹۸ ادامه دارد. پژوهشگران جهت کسب اطلاعات بیشتر به سایت همایش به نشانی http://ahl-ul-bayt.org/fa/abutalib مراجعه کنند.