مجموعه استفتائات و مسائل شرعی حج

حج

دیر زمانی است که اداره پاسخ به سؤالات جامعةالزهراء علیهاالسلام حوزه علمیه خواهران قم، پاسخگوی سؤال­ های فقهی بانوان پرسش­گر و مشاور و همراه ره­پویان معارف الهی در سطحی گسترده (حضوری، تلفنی، ایمیل و مکاتبه ­ای) است و طبعاً از این رهگذر می­ بایست آراء و نظرات مراجع عظام را از آخرین منابع و مآخذ فقهی آنان به طور مستند به دست آورد.

بر این اساس مجموعه‌ای از پنجاه موضوع فقهی در مسائل مستحدثه با آراء مراجع عظام، برای دسترسی آسان اساتید به پاسخ صحیح و مستند، با عنوان «برگزیده مسائل مبتلی‌به و استفتائات جدید» در 12 مجلّد تدوین گردیده است. در این موسوعه با تکیه بر فهرست کتب فقهی، درختواره‌ای از موضوعات و ریزموضوعات فقهی تنظیم شده تا دستاورد تحقیقی اساتید و استفتائات دریافتی از دفاتر مراجع عظام با درج عنوان، در جایگاه موضوعی خود قرار گیرند. اما؛

• این کتاب به سبک رساله و کتاب فقهی نیست تا مشتمل بر تمام فروعات فقهی باشد؛ بلکه گزینشی از سؤالات مستحدثه و محل تأمل ( با توجه به تفاوت آراء مراجع عظام ) است.
  • برخی از موضوعات عام درختواره، خالی از عنوان و سؤال است که در صورت طرح سؤال مبتلی­به و اتمام مراحل تدوین، در نسخه های بعدی به این جزوه ملحق خواهد شد.
  • ترتیب اسامی مراجع عظام بر اساس حروف الفبا تنظیم شده است.
  • استفتائاتی که از حضرت آیت­الله بهجت«ره»، حضرت آیت­الله تبریزی«ره» و حضرت آیت‌الله فاضل لنکرانی«ره» درج شده، در زمان حیات آن بزرگواران دریافت گردیده و برای دسترسی مقلّدینی که با اجازه مراجع حیّ بر نظرات آن مراجع باقی مانده­اند، درج گردیده است.
  • برخی از پاسخ­های تحقیقی استفاده شده از کتب فقهی مراجع عظام، با تأیید شفاهی از مسئول استفتائات هر دفتر به ثبت رسیده است.
  • اصل تمامی استفتائات و تاریخ ارسال و دریافت آن، در آرشیو اداره پاسخ به سؤالات دینی موجود است.

به علت استقبال پاسخگویان به مسائل شرعی در سراسر کشور و معینه­ ها و مبلغین حج و عمره از مجموعه سؤالات و پاسخ ­های موجود، موسوعه حج به صورت کتاب چاپ شده و کلیه مطالب آن در سایت پاسخ به سؤالات دینی قابل دسترسی است و براساس آخرین تغییرات، بروز رسانی می‌گردد.

دریافت کتاب حج و عمره 1

دریافت کتاب حج و عمره 2